2011. május 17., kedd

Májusi friss megjelenések

Fejben már elköltöttem a jövőhavi könyvpénzt is. Illetve igyekszek leszokni a vásárlásról, de olyan nehéz... Íme egy-két gaz csábító...
Nem tartom szentírásnak a szavait, de vannak nagyon jó, és érdekes gondolatai. A nő, és A férfi c. könyveit érdemes volt elolvasnom. Ezért erre is benevezek majd.
Minden változás fájdalommal jár – akár a mindennapok gyakorlatában, akár érzelmeink terén igyekszünk rendet teremteni. Ugyanakkor mindenki szabadon dönthet arról: megfutamodik-e a kihívások elől, vagy szembenéz a félelmeivel, és nap mint nap megvívja személyes küzdelmeit. (05.20.)




A téma tabu, de sajnos napjainkban is kifejezetten aktuális. Eddig ilyen nézőpontból még nem olvastam.
A lány 7 éves volt.
A férfi 51.
Volt egy titkuk.
Margaux Fragoso hétéves korában találkozott először Peter Currannel. A kislány számára a férfi otthona egy egzotikus állatokkal teli mesebirodalomnak tűnt, ahol menedékre lelt az otthoni pokol elől: anyja szinte állandóan pszichiátriai kezelés alatt állt, apja pedig alkoholista volt. Eleinte csak barátok, játszótársak voltak. A szexuális visszaélések később kezdődtek, és végül fokozatosan eljutottak a „születésnapi ajándéknak” nevezett aktusig.
(05.26.)


Kíváncsian várom a Gaiman-McKean páros alkotását!
Lucy biztos benne, hogy farkasok élnek a házuk falában, és ahogy mindenki mondja: ha a farkasok egyszer kijönnek a falból, akkor vége. A családja azonban nem hisz neki… amíg egy nap a farkasok tényleg ki nem jönnek a falból.
De itt még nincs vége. Sőt, Lucy harca a farkasokkal csak most kezdődik.
Egy kellemesen ijesztő, furcsa és féktelen történet felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt, Dave McKean különleges rajzaival. (05.19
)

3 megjegyzés:

  1. Fúúúú a Csak ha te is akarod könyvnek nagyon szép a borítója, de már a tartalom olvasása közben összeugrott a gyomrom, annyira rossz érzésem lett tőle.

    VálaszTörlés
  2. Én is a borítóra kaptam fel a fejem. A téma nagyon durva, megértem a reakciód. Ha hitelesen megírt történet, hasznos lehet abból a szempontból, hogy jobban bele lehet látni a helyzetbe, és így talán már a kezdeti jeleket észreveheti valaki, ha ilyen van a környezetében, és közbe tud lépni.

    VálaszTörlés
  3. Engem is elsőre a borítója fogott meg a Csak ha...könyvnek.tanulságos könyv lehet,lehet aztán nem mernék belekezdeni...

    VálaszTörlés