2011. június 9., csütörtök

Szerelmi háromszög

Szeretem a romantikus történeteket. Élvezem, ahogyan a párosok eljárják a násztáncot, kerülgetik egymást, csipkelődnek és szikrázik közöttük a levegő. Akár több száz oldalon keresztül is szívesen olvasom.

DE nekem nem igazán jönnek be a szerelmi háromszögek. Azzal még csak-csak elvagyok, amikor két férfi karakter ugyan abba a nőbe szerelmes, a nő viszont csak az egyiket szereti.  Illetve két nő ugyanattól az egy férfitól alél el, de a férfiú csak az egyiküket szereti viszont.

Amitől viszont a falnak megyek, és kicsit elmegy a kedvem a könyv olvasásától, amikor hősünk vagy hősnőnk két személy iránt is táplál vonzalmat.  Ilyen esetekben rendre azon megy a vívódás, hogy most akkor melyiket is 
válasszam? Melyiket engedjem el? Nem lehetne, hogy mindkettő az enyém legyen?

Dühít, mert nem hiszem el, hogy lehet egyszerre két embert is szerelemmel szeretni. Sem a valóságban, sem a könyvek lapjain.

Ti mit gondoltok erről? Szívesen olvastok ilyen történeteket? Miért vagy miért nem? 

12 megjegyzés:

  1. Szerintem lehet két embert szeretni. Legalábbis azt hiszi az illető hogy mindkettőt szereti. de valójában az egyikhez annyira kötődik, hogy nem tudja különválasztani ezeket az érzéseket a szerelemtől. cherryd voltam :)

    VálaszTörlés
  2. Szerintem igenis szét lehet választani. Jó, jó, kötődök valakihez nagyon, de szerelemmel, úgy hogy "jajistenemőaz" és megremeg a lábad és izzadni kezd a tenyered,úgy csak egy embert lehet szeretni. Ezért az ilyen édes hármas felállás nekem sem a kedvencem, meg különben is túl sok helyen játszották már ki ezt az ütőkártyát könyvekben, ahhoz, hogy még mindig érdekes lehessen. Meg két ember között lehet megteremteni azt az igazi intimitást. Háromnál az már kérdéses.

    VálaszTörlés
  3. Én egyetértek veled :D Én ezért csaptam majdnem a falnak az Eclipse-t. Ez engem is idegesít, és lehet, hogy van ilyen, de akkor is idegesítene. Lehet, azért sem bírom, mert én magam nem voltam ilyen helyzetben, de őszintén remélem, hogy nem is leszek.

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm a véleményeteket!
    Üstökös: az Eclipse-szal én is így voltam, ezért nem olvastam még el a BD-t

    Csicca, én úgy érzem az ilyen hármasoknál, hogy az már nem is valódi szerelem, mert teljes szívből csak egyet lehet :)

    VálaszTörlés
  5. Csatlakoznom kell Üstököshöz, én is az Eclipse-el voltam így, ott nagyon utáltam...:D
    Más könyvből most nem nagyon rémlik ilyen, de nem nagyon rajongok érte. Az biztos, hogy az Eclipse-ben mély nyomot hagyott!:D
    Olvasd el az utolsót, nekem az már megint tetszett, bár az első részt akkor sem üti!:P

    VálaszTörlés
  6. Diamant, biztos el fogom olvasni a BD-t is, de annak köszönheti Meyer, hogy az első rész nagyon bejött! :)

    VálaszTörlés
  7. Könyvmoly : Én is emiatt nem szeretem a szerelmi háromszöget. Eddig egyedül Brenda Joycenál nem zavart, ott jól volt megírva. Vonzódni lehet egy időben két férfihoz, de ha már szerelmes a hősnő, akkor ne gondoljon más férfira. Ha így tesz akkor nem tudom elhinni, hogy őszintén tud szeretni. Ezért nem szeretem az Alkonyatot.

    VálaszTörlés
  8. Akkor jó, hogy többen is így éreznek az Eclipse-szel kapcsolatban, mert én is.A Breaking Dawnnál meg már egyenesen röhögőgörcsöt kaptam, mikor Edward felajánlotta Jakenek, hogy ő simán benne van, hogy nyújtson Bellának bizonyos szolgáltatásokat... :D Ráadásul a Twilightban pl. úgymond hiteltelenné tette az egészet, hiszen Edward a legtökéletesebb és übercsodálatos ember stb. stb., akin kívül nem létezik más, de mégis.
    Én nem hiszek az ilyen szerelmi háromszögekben, nem tapasztaltam, környezetemben sem volt, de attól még lehet, de engem hihetetlen módon idegesít. Nem is tudom élvezni se könyvben, se filmben vagy sorozatban.

    VálaszTörlés
  9. Én utálom azokat a történeteket amiben szerelmi háromszög van. Nagyon tud idegesíteni. De amikor már látszik, hogy akiért megy a harc, hogy kihez húz inkább, akkor már lenyugszom.

    VálaszTörlés
  10. Köszönöm a véleményt a többieknek is!
    Örülök, hogy nem csak engem bosszant ez Meyer könyveiben. Igazándiból 12 év alatt ez az első könyv, ami ennyire kiverte nálam a biztosítékot a témában.

    Szilvamag: frászt kapok attól a hősnőtől, aki nem tud dönteni! Szívesen bemásznék a könyvbe, és leönteném egy nagy pohár hideg vízzel, hátha észhez tér :)

    VálaszTörlés
  11. A BD-ben Jake megmagyarázza, hogy Renesmee miatt kötődtek annyira egymáshoz Bellával, a bevésődés után ez meg is szűnt.

    VálaszTörlés
  12. én egy ilyen helyzetben vagyok. és tudjátok mi a véleményem? sem az egyiket sem a másikat nem szereti. hiszen ha valaki szeret akkor nincsen más, csak ő. aki pedig képes arra, hogy itt is és ott is legyen, az nem szereti egyiket sem. csak kényelmes. csak az a kár, hogy nálunk a gyerekek szenvedik ezt meg.

    VálaszTörlés