2011. május 21., szombat

Vavyan Fable: Habospite

Fáj az oldalam. Nyugi nem sérültem le, és nem is vagyok beteg! Szimplán annyi történt, hogy behabzsoltam a Habospitét folyamatos nevetés közben, így most enyhe izomlázam van.  Azt már csak mellékesen említem meg, hogy tegnap két megállóval tovább utaztam a tervezetnél, mert teljesen belefeledkeztem a könyvbe.

Vavyan Fable az egyik legkedvesebb íróm. Stílusa egyedi, szövege elképesztő. Olyan szóvirágokat alkot, amin még napokkal később is tudok mosolyogni. Szerintem van némi Kazinczy az ereiben.
Két nagy terjedelmű zsaruregény sorozat a Halkirálynő és a Vis Major köthető a nevéhez (sok más regény mellett). A Halkirálynő sorozat főszereplői Denisa a tűzrőlpattant zsarulány és kedvese Daniel alias Mogorva, a hétpróbás kommandós.
Vis Major ciklusában Fertő City utcáin egy másik kopópáros, Szöszidoktor, a kissé sznob Kyra és a híres, hírhedt Vis Major, a szamuráj üldözi a bűnt.

Részemről a Halkirálynőért vagyok odáig meg vissza. Pontosabban eddig csak értük rajongtam, de ez a héten megváltozott.
A Habospite 2 in 1 regény! Egy olyan kötet, amely mindkét akciósorozat részét képezi. Fable összeírta egy közös kalandba a két párost
Denisáék a legjobb barátnőjének, Daliának és annak szerelme Marcel-Lobo (és még számos álnéven) nevezett exzsarunak a kézfogójára érkeztek Fertő Cityben. A koránt sem hétköznapi nászpár és vendégserege nem élvezheti zavartalanul a lánybúcsút, sem az esketést, mert a galád bűnözők nincsenek tekintettel a nagy napra.
Zseniális, és egyben kockázatos húzás volt, hogy egybeírta a két sorozatot, de azt mondhatom, bejött! Ütött, letaglózott, nyert!!!!

Az eseményeket két nézőpontból, Denisa, és Kyra szemszögéből láthatjuk. Jól elkülönülnek a fejezetek, így amikor változik a mesélő személye, könnyen felvehető a fonal.
Akció, sziporkázó párbeszédek, eszement beszólások, és emellett nem marad el a komoly mögöttes mondanivaló sem.  Megy rendesen a fricska azok ellen, amik bökik Fable orrocskáját. ( Mily különös az én orromat is hasonlók piszkálják!)

Mogorva a kedvenc Fabel férfi karakterem, elfogadnám itthonra is, nem unnám meg élethosszig sem. Daniel és Denisa kapcsolata így a sokadik kötetre már nagyon harmonikás, lecsiszolták egymást, összeillesztették a darabkákat, mégsem váltak unalmassá, és szikra most is izzott közöttük.
Ellenben Kyra és Vis Majos még küzdenek önmagukkal egymásellen és egymásért. Éppen ezért az ő viszonyuk most több izgalmat rejtett.
Az esküvő szálon több ízben is eszemet vesztettem. Ajánlom minden esküvőre készülő párosnak. Ötletek és erőmerítés, illetve feszültségoldás céljából.
  
Egy felvilágosító könyv az ÉLETHEZ!!!
Minden embernek felírnék legalább egy Fable könyvet, depresszióra, lehangoltságra, életunalomra nincs is ennél jobb olvasmány!

Ha valaki visszariadna attól, hogy két könyvsorozatról van szó, nem olvasta még 1-2 részét, netalán egyet sem, azt mondhatom, ne féljen, a kötetek külön-külön is jól értelmezhetők. A korábbi kötetben történt, de éppen aktuális eseményt elmagyarázza néhány mondatban.
Most pedig megyek Vavyan oldalára, és benézek ott a Szalonba, ahol tudok üzenni az írónőnek. Hogy mi a mondanivalóm?  Hangot adok annak, hogy én is támogatom Vis Major kérését. Idézve a szamurájt:
 Máskor is örömmel dolgoznék velük”

Ami nagyon tetszett: AZ EGÉSZ! Imádom minden szereplőjét! Az esküvő elképesztő! Lassan Daniel mellett Martin fan is leszek! Szerintem a kistesó is megérett már egy saját sztorira:) 
Kedvenc idézet: basszus, a fél könyvet tudnám idézni:) 
"Viszonyunknak kampec, de szerelmemnek csak a sírásó vethet véget."
Borító: abszolút bejön!!!   
Pontozás: 5
457 oldal

4 megjegyzés:

  1. A nyolcvanegyedik oldalon tartok, de ennyire olvasmánytalan és unalmas könyvet még nem olvastam a hölgytől. Annyira belezavarodik a saját szóvirágaiba, hogy az már zavaró. Többet vártam, de még van a könyvből. Meglátjuk.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Névtelen!

    Köszönöm a véleményed!
    Olvastál már más Fable-t is?
    Én csöppet se tartom unalmasnak, és kifejezetten szeretem a szóvirágait!

    VálaszTörlés
  3. nagyon jól ír!!!!

    VálaszTörlés
  4. egyetértek másik Névtelen kommentelőmmel :) Fable, tényleg nagyon jól ír :)

    VálaszTörlés