2012. március 7., szerda

Vajon mit olvasok?

Nima kitalált egy nagyon jó játékot, ami ad egy kis lökést nekünk könyveseknek, hogy függetlenedjünk picit a Molytól, és visszataláljunk saját kis blogos közösségünkbe.

Magam is észrevettem, hogy az utóbbi negyedévben alig illetve nyögve nyelősen születnek a könyves bejegyzések. Pedig olvasok ám gőzerővel. Most is itt bökdösi az oldalamat 7-8 könyv, hogy írjak már róluk, de valahogy egyszerűen nem tudok neki kezdeni. Leginkább csak a Molyon értékelek, és ez nem jó így. Hiszen 1,5 éve azért indítottam a blogot, hogy legyen egy saját olvasónaplóm, illetve megosszam azzal, aki kíváncsi rá a gondolataimat, élményeimet a könyvekkel kapcsolatban. Úgyhogy most kell egy kis visszavonulás ide. Több törődést igényel a saját virtuális kis játszóterem.

A játék lényege, hogy nem jelölöm a Molyon azt a könyvet, amit épen olvasok. Írok róla pár sorban, és ti meg találgathattok, melyik regény is lehet ez.  

-         nagyon népszerű, és egy sorozat első része
-         a főszereplő igazán szeret olvasni, sok könyvet megemlítenek a történetben
-         visszavisz az iskolapadba
-         nem fiús olvasmány

Többet csak akkor mondok el róla, ha nem érkezne egyetlen helyes megoldás sem. Lehet bátran kommentelni, ha nem a keresett könyv címét karcolnád, akkor sincs baj, legalább kapok tippeket további olvasásra.  


Update: Gretty nagyon gyorsan kitalálta, hogy a Szent Johanna Gimit kezdtem el olvasni, legközelebb rejtélyesebbnek kell lennem :) 
A könyvről annyit, hogy nem én vagyok a célkorosztály, de akkor is kell nekem! :) 

13 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Fú, de rejtélyesre sikerült ez a rejtvény :) Igen, elkaptak engem is :)

      Törlés
    2. Jobb lesz komolyabban is odafigyelnem erre a sorozatra. :)
      Majd kérek szépen ajánlást hozzá, mert bevallom, egy kicsit attól tartok, hogy ehhez már túl idős vagyok. Félek nem tetszene a gimis duma.

      Törlés
    3. Én se akartam belevágni, éppen ezért. De sok olyan moly is áradozott róla, akik komoly hangvételű ill kifejezetten igényes felnőtt könyveket szoktak olvasni. Na, gondoltam, akkor legalább az első részt kikölcsönzöm, hátha, még nem nyilatkozok, majd ha a végére értem.

      Törlés
    4. Türelmetlenül várom! ;)
      És üdvözlöm az ebédedet! Nálam kapott válaszlevelet is. :D

      Törlés
  2. én is a Johanna gimire gondoltam, de Gretty megelőzött.:))

    VálaszTörlés
  3. Gretty ma olyan, mint a villám, nem győzök neki válaszolni blogról blogra :)

    VálaszTörlés
  4. @Nima, @EgyKönyvmoly: ma villám napot tartok. :) Meg örülök is, hogy végre kitaláltam valamit. Le kellett csapni rá. :D Bocs Nima! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. bosszant, hogy még mindig nem tudom mi a 3. könyv nálad, még mindig agyalok

      Törlés
    2. Agyalj csak! De tuti a homlokodra csapsz, ha kiderül. :) (Legalábbis nagyon remélem, mert ha nem, akkor az annak a jele lenne, hogy én magyaráztam félre a könyvet.)

      Törlés
    3. Kiderül majd hogy valami nagyon alap könyv...

      Törlés
  5. Méghogy nem fiús regény... Na vajon ki vehette meg kb. 3 hete? :D

    VálaszTörlés