2011. március 23., szerda

"A költészettel lehet a legjobban csajozni."(Bajtai András)

Tegnap több könyves bloggerrel egyetemben kaptam egy üzenetet. Mivel jó ügyről van szó, közzé teszem:

"Egy csupa huszonéves fiatalból álló, független stábbal az év eleje óta egy dokumentumfilmet forgatunk Versmob 0411 címmel. A célunk annyi volt, hogy fölkutassuk a kortárs magyar költészetet, beszélgessünk minél több költővel arról, hogy hol van ma, 2011-ben a vers, a rím, az irodalom helye és szerepe a világban.

44 költővel volt lehetőségünk beszélgetni, közülük készítettünk interjút a 18-éves Kemény Lilivel, a 82 éves Kányádi Sándorral, Akkezdet Phiai tagjaival, Varró Danival, Karafiáth Orsolyával, Bereményi Gézával, Lovasi Andrással, Parti Nagy Lajossal, Térey Jánossal, stb. A filmet keresztül-kasul az országban, Soprontól Pécsig, Szegedtől Budapestig, Győrtől Szajláig forgattuk.

A fölvett 50 órányi interjúanyagunkból április 11-re, a költészet napjára egy 20-30 perces kisfilmet vágunk, amit a versmob.hu című portálon fogunk publikálni. Ezen az oldalon a film és innen szabadon beágyazható vimeós videóként április 11-től teljesen ingyen korlátlanul elérhető lesz bárki számára.

A dokumentumfilm párjaként egy 10 perces fikciós kisjátékfilmet is készítünk, ami keretbe foglalja majd a dokumentumfilmet. A Virrasztás című webfilmünket Trill Zsolt, Kovács Krisztián és Petrik Andrea főszereplésével és DJ Bootsie zenei közreműködésével szintén a költészet napján fogjuk publikálni. 

Mindezt azért írtam le neked, mert pár napja megjelent a Versmob.hu oldalon a film kétperces előzetese, amit itt érhető el: http://versmob.hu/

Ezt az előzetest és az egész projektet szeretném a figyelmedbe ajánlani, mert úgy gondolom, hogy közös ügyünk az irodalom, az olvasás szeretete és népszerűsítése." 

Én már megnéztem a rövid előzetest. Teljesen lázba hozott! Már most tudom, hogy élvezetes dokumentumot láthatunk majd! Április 11-én biztosan nem hagyom ki a kisfilmet sem! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése