2011. április 17., vasárnap

Könyvfesztivál 2011

Már nagyon vártam április 15-t. Erre a napra beszéltük meg Ildussal, hogy kilátogatunk a fesztiválra. Vidéki lévén, ehhez utaznom kellett. Így Könyvmoly kirándulni indult.

Vonat. Egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor kellett eddigi életem során vonattal közlekednem. Egyedül pedig még soha. Egészen péntekig.
Nagyon idegen nekem, ezért izgultam, de azért szerencsésen eljutottam a Nyugatiig, nem vesztem el út közben. A hazafelé az is kiderült, hogy felfelé, én a marhavagonban, vagy hivatalos nevén a biciklis kocsiban utaztam. Jó volt az nekem, én már annak is örültem, hogy a „hatalmas” állomásunkon kiszúrtam azt az egy darab vonatot, és azon azt az egy vagont.
Úti olvasmány: Naná, hogy pont most felejtettem otthon az előre kikészített könyvet! Egy Európa kiadós kisfüzet volt csak nálam, amiből megtudhattam, milyen újdonságokkal lesz kint a kiadó a fesztiválón. Csak tőlük 4-5 könyvre beneveznék.
Ildus várt az állomáson, ő navigált a Millenárisig. Rendes volt, mert nem hagyott el, még haza fele se, pedig nem lett volna nehéz dolga.

A kiállításra a belépő 500 ft-ba került, amit le is vásárolhattam. A diákoknak ingyenes a részvétel. Ma (ápr. 17) még 10-19ig tart a rendezvény!

Mi nem ültünk be előadásokra, pénteken nem volt olyan, ami érdekelt volna.
Csak barangoltunk, nézelődünk, gyűjtöttük a prospektusokat, sok-sok könyvet megcsodáltunk, fejben bővült a lista: EZT OLVASNOM KELL- már végtelen hosszúságú.
Rábukkantunk a LibroTrade Kft. standján a nekünk való angol nyelvű klasszikus irodalom gyönyörű kiadásaira. Szerelem első látásra! Ildusból soha nem lehet kihúzni, hogy mit szeretne név/szülinapra, de most azért megjegyezte: Ezek közül bármelyiket!
Én pedig, a LibroTrade-nél bukkantam rá J. M. Auel regényciklusának 2. és 4. kötetére 300 ft/db. El is vertem így a levásárolható belépőm.
Gazdagodtunk még egy-egy Wass Albert díszkiadással potom 490-ért.  
Összességében: Valami nekem hiányzott a hangulatból, de érdemes volt elmenni! Már a kincsek miatt is, amiket beszereztünk. Kiadói kedvezmények, akciók miatt megéri ott vásárolni. Viszont, ha egy vidéki csak a fesztivál miatt utazna fel, akkor ő már biztosan nem a spórolás véget megy, ha nem az élvezetért, mint én.

1 megjegyzés:

  1. Tök jó lehetett.:) Idén nem jött össze, de jövőre én is szeretnék menni.

    VálaszTörlés