2011. április 20., szerda

Tonya Hurley: Szellemlány 2.- Hazatérés

A Szellemlányra a blogok hívták fel a figyelmem. Elolvastam, megszerettem.
Végre itt a második rész! Mivel folytatásról van szó, fennáll a spoiler veszély. Ezért, ha nem olvastad még az első részt, de tervezed, akkor állj meg itt, és inkább olvasd el, hogy mit írtam az előzőről.

Történetünk ott folytatódik, hogy Charlotte és a szellemosztály többi tanulója sikeresen leérettségizett és mindannyian továbbléptek. Viszont a Mennyországig még hosszú az út. Az egykori diákok egy telefonos segélyszolgálatnál kapnak feladatot, a lelkiismeret hangjaként támogatják a bajbajutottakat.
Vajon kinek lesz égető szüksége Charlotte segítségére? Természetesen a kedvelt-gyűlölt Petulának, és vagány húgának, Scarletnek. A testvérek fél lábbal már odaát vannak, és nem sok hiányzik hozzá, hogy a másik lábuk is megérkezzen. Csak a Szellemlány mentheti meg az életüket.

Változatlanul Scarlet a kedvenc karakterem, de nagy örömömre végre Charlotte is valósabbá vált számomra, úgy érzem, többet láthatunk belőle, mélyült a karaktere.
Petula még mindig elkényeztetett, narcisztikus, nagyon szőke, és néha olyanokat mond, hogy hangosan fel kellett röhögnöm. Éppen ezért egy élvezetes, színes szereplő.
Damen-t se kell hiányolnunk. Tudjátok, ő az, akibe Charlotte reménytelenül szerelmes volt, Petulával a suli királynőjével járt, de végül Scarlet pasija lett. Érdekes szerelmi sokszög várható.

Tetszik az írónő könnyed, fiatalos stílusa, és az, hogy a szórakoztatás mellett, komoly gondolatok felé terelgeti az olvasót. A barátság, és a testvéri szeretet kérdéseivel foglalkozik ebben a könyvében. Illetve kitér az Y- generációt fenyegető veszélyekre is, mint például az internetfüggőség.

Várható még egy harmadik (talán) befejező rész, amire nagyon kíváncsi leszek.

Ami nagyon tetszett: A jól megszokott idézetek, és a telefonközpont ötlete.
Kedvenc idézet: "A szerelem és a halál egyaránt sajátos nézőpontba helyez mindent."
Borító: Az első rész különleges kivitelezését követi. Padlizsán lila színben. Nem ilyen világos, mint a képen, amit találtam róla. Szép és igényes, kopogós kis könyv.
Pontozás: 4
Kiadó: Pongrác
281 oldal
Eredeti cím: Ghostgirl-Homecoming
Fordította: Győri Dávid
A könyvet köszönöm a kiadónak! 

2 megjegyzés:

  1. Annyi jót olvasok erről a könyvről, hogy már én is egyre kíváncsibb vagyok rá.:)

    VálaszTörlés
  2. Nekem bejött ez első és a második rész is! Szerintem neked is tetszene:)

    VálaszTörlés