2011. július 2., szombat

Szerelem első látásra. Létezik? Vagy csak a hormonok szórakoznak?


A fiú meglátja a lányt, a lány is észreveszi őt. Találkozik a tekintetük, és bumm, már el is vesztek. Honnan ered ez az ösztönös érzés?
A romantikus filmek és könyvek teli vannak ilyesmivel.
Valóban létezik szerelem első látásra, vagy csak a képzelet kreációja jelenik meg a vásznon és a lapokon?

Én nagyon-nagyon romantikus lélek vagyok, DE nem hiszem, hogy tényleg van szerelem első látásra.
Fizikai vonzalom első pillanattól? Naná, hogy ilyen van! Rendesen tombolnak a hormonok.
Úgy hiszem, ebből a vonzalomból némi idő és egymás felfedezése után alakul ki a nagybetűs, igazi SZERELEM.

Kíváncsi vagyok, ti mit gondoltok erről?
Egy földhöz ragadt álmodozó J

6 megjegyzés:

  1. Én sem hiszek ebben a szerelem első látásra dologban,inkább csak hormon túltengés!Bár néha nem lenne rossz,ha tényleg lenne ilyen:)
    Mondjuk a köynveknél van olyan,hogy szerelem elő látásra,jobban mondva olvasásra:)És ők nem csalnak meg,mindíg kéznél vannak,ha szükség van rájuk:)

    VálaszTörlés
  2. Én velem ilyen még nem történt, de azért sem hiszek benne, mert nálam a szerelem szóban benne van az is, hogy ismerni a másikat, és elfogadni úgy, ahogy van. Ha csak rápillantok valakire, attól még nem ismerem. Csak elképzelek magunknak egy fiktív jövőt, amibe beleszeretek, és akár ki is derülhet, hogy a valóság milyen rút :S (Tipikus példa erre a Szerelem és egyéb katasztrófák)

    VálaszTörlés
  3. Szerintem van csak nagyon ritka. Nagyszüleim kapcsolata ilyen volt. Mamám még gyerek volt, papám 10 évvel idősebb nála amikor meglátták egymást. Már akkor azt érezték, hogy ők csak együtt lehetnek boldogok. Papám ki is jelentette, hogy amint a mamám 16 éves lesz feleségül veszi. 7 évet kellett várnia, de nem bánta. Ők sosem veszekedtek. Mamám egyszer a munkahelyéről is hazarohant, mert megérezte, hogy baj van. Papám akkor éppen eltörte a lábát. Papám sajnos már nem él, de a mamám azóta sem tudna más férfit szeretni.

    Szerintem csak az ilyen erős lelki társaknál fordulhat elő szerelem első látásra.

    Legtöbb kapcsolatnál eleinte csak vonzalom van, sok esetben ki sem alakul a szerelem. Ha kialakulna nem lenne annyi szakítás. Sokszor úgy érzem, hogy sokan azt sem tudják mi az a szerelem. Nagyon tud zavarni ha egy-két nap együtt járás után már azt mondják egy párra, hogy szerelmesek, nem is ismerik még egymást.

    VálaszTörlés
  4. Elhaym: jó ilyen történetet olvasni, mint a nagyszüleidé :) amolyan szabályt erősítő kivétel, meg persze egy kis reménysugár is , talán velünk is megesik :)

    Úgy látom ti is hasonlóan gondoljátok, mint én.

    Könyvekben általában szeretem az ilyen szerelmeket, de mostanában kicsit már sok. Jó lenne egy nem első látásra, hanem egy lassan kibontakozó szerelmi történetet olvasni :)

    VálaszTörlés
  5. Köszi. :)

    Néha már olvastam olyan romantikus történetet. PL. Brenda Joyce könyvében Francesca és Hart kapcsolata ilyen. Vagy most Julia Quinn új könyvében is hasonló a helyzet. 6 év kellett hozzá, mire a lány nem a barátot látta a férfi főszereplőben.

    VálaszTörlés
  6. Juia Quinn-re már nagyon kíváncsi vagyok :)

    VálaszTörlés