2011. szeptember 10., szombat

Nyaraltam, olvastam 2.

Már csak két nyári olvasmányommal vagyok adós, és akkor minden elmaradásomat pótoltam.
Annyira megszállottan olvastam a nyaralás alatt, hogy két hét alatt átrágtam magam 6 regényen.
Hál Isten az utána következő két hétben olyan volt a napi program, hogy ne nagyon maradt lehetőségem olvasni, mert akkor jövőre se hoznám be a posztbeli lemaradásom.

Guillermo Martínez: Luciana B. lassú halála

Tíz évvel ezelőtt Luciana sugárzó szépségű fiatal lány volt most csak árnyéka önmagának: örökös rettegésben él, mióta meghalt a szerelme, majd őrjítő véletlenek sorozata kezdte elpusztítani mindazokat, akik közel állnak hozzá. Egyre erősödik benne a gyanú, hogy módszeres bosszú áldozata: egyszer durván megsértette Klostert, a híres írót, akinek a gépírónője volt, s aki azóta ördögi ügyességgel álcázza véletlennek a gyilkosságait.

Megláttam a borítót, és azonnal beleszerettem a képbe. A fülszöveg felcsigázott, így már tettem is a kosárba, és hoztam haza magammal.
A könyv első felében megismerhetjük a történteket Luciana szemszögéből, a másik felében pedig Kloster mondja el a saját verzióját. Az olvasónak pedig el kell döntenie, vajon hol bújik meg az igazság.
Nagyon jól és logikusan felépített történet, de a befejezés nem tetszett.
Imádtam az író stílusát, faltam a sorait, és olvasnék még tőle.
De a befejezésért tényleg kár.
Pontozás: 4

Joe Hill: A szív alakú doboz
Nagyon régen kinéztem magamnak a könyvet. Először a címe fogott meg, aztán a fülszöveg. Amikor pedig kiderült számomra, hogy a Joe Hill írói állnév mögött Stephen King kisfia rejtőzik, még inkább olvasni akartam.

Judas Coyne-nak volt egy spéci gyűjteménye: egy régi akasztófakötél... egy boszorkány beismerő vallomása... egy mexikói halálpornó-video... Számtalan rajongója éppúgy ismerte a korosodó death-metal rocksztár hátborzongató ízlését, mint hírhedett ifjúkori ballépéseit. Ám a legrémületesebb, legvalószínűtlenebb darabra éppen most tesz szert, jóformán a szemünk előtt - egy internetes árverésen olyasmit kínálnak, aminek képtelenség ellenállni: Árverésre bocsátom nevelőapám kísértetét... 

Borzongató, izgalmas, tébolyult, olykor zavaros, és nagyon brutál. Olyan, mint amikor az ember egy autóbalesetet lát. Nem akarsz oda nézni, de nem tudsz nem oda nézni. A King- gének tökéletesen átöröklődtek. Joe írjál még!
Pontozás: 4,5 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése