2011. december 12., hétfő

Heti három újdonság (4)

Itt van három új könyv, amit a Jézuska még a fa alá tehet, persze előbb írjátok meg neki!


Tatiana De Rosany: Sarah kulcsa
„Párizs, 1942. július 16. Kora hajnalban francia rendőrök dörömbölnek egy Marais-negyedbeli lakás ajtaján. A kis Michel rémülten bújik el kuckójában, a faliszekrényben. Tízéves nővérkéje, Sarah, úgy hiszi, ott biztonságban lesz, amíg délután vissza nem jön érte. Rázárja öccsére az ajtót és magával viszi a kulcsot. Nem tudja, hogy ahová ő megy, onnan nincs visszatérés.
Libabőrös lettem, ezt olvasnom kell!

Kerstin Gier: Zafírkék- Időtlen szerelem
A Rubinvörös várva várt folytatása. Gideon és Gwendolyn kalandjai nem értek véget az első résszel. Még meg kell menteniük a világot, ami nem olyan egyszerű, ha az ember 16 éves és szerelmes.

Philippa Gregory: A vörös királyné
A romantikus történelmi regények mesterétől egy újabb történet.
„Az 1400-as évek második felében kárunk, angol földön javában zajlik a rózsák háborúja. A trónért két család verseng: a Yorkok és a Lancasterek, vagyis - jelképeik alapján - a fehér és a vörös rózsa. Margaret Beaufort, a Lancaster-ház örököse nőként nem is álmodhat arról, hogy felkent uralkodó legyen belőle, ám nem is magának akarja megszerezni a trónt, hanem fiának, Henrynek. A Yorkok már készen állnak arra, hogy kihasználják a király betegségéből adódó bizonytalan helyzetet, csakhogy az uralkodó felesége, Anjou Margit keményen ellenáll. S ezzel megkezdődik a rózsák háborújának újabb fejezete…”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése