2011. március 2., szerda

Márciusi friss

Szemezgettem az új könyvek között. Íme 5 ami a napokban illetve ebben a hónapban kerül(t) a boltok polcira, és nagyon nehéz megállnom, hogy ne rendeljem be azonnal mindet :)

Alan Hollinghurst: A szépség vonala
A szépség vonala nagy ívű regény a felső tízezerről, a szexről és a pénzről. Nick Guest beköltözött a Fedden családhoz, melynek feje konzervatív parlamenti képviselő. A politikai és pénzügyekben ártatlan Nick belekeveredik Feddenék kicsapongó világába, miközben ő maga fáradhatatlanul űzi a szépséget. A Margaret Thatchert hatalomra juttató két választás szolgál keretül a regénynek, mely a változás és a tragédia rendkívüli éveit bontja ki.
Scolra Kiadó
Megjelenés: már a boltokban




Martínez Guillermo. Luciana B. lassú halála
Tíz évvel ezelőtt Luciana sugárzó szépségű fiatal lány volt – most csak árnyéka önmagának: örökös rettegésben él, mióta meghalt a szerelme, majd őrjítő véletlenek sorozata kezdte elpusztítani mindazokat, akik közel állnak hozzá. Egyre erősödik benne a gyanú, hogy módszeres bosszú áldozata: egyszer durván megsértette Klostert, a híres írót, akinek a gépírónője volt, s aki azóta ördögi ügyességgel álcázza véletlennek a gyilkosságait.
Európa Könyvkiadó
Megjelenés: 03.28.



Jean M. Auel: A Barlangi Medve népe
Valamikor, az emberiség hajnalán, a félelmetes és lenyűgöző jégkorszakban egy aprócska gyerek és egy kicsiny törzs küzd az életben maradásért. A kislány egy pusztító földrengésben elveszti otthonát, családját, menekülni kényszerül. Sok-sok viszontagság után egy másik civilizációhoz tartozó, totemállatáról a Barlangi Medve népének nevezett törzs fogadja be. A szőke, kék szemű, sudár Aylára eleinte gyanakvással tekintenek társai, hiszen más, nagyon más, mint ők. Ám jótevőinek, Izának, a javasasszonynak, Crebnek, a sámánnak és főként akaraterejének, kitartásának, ügyességének köszönhetően végül sikerül elfogadtatnia magát a törzs többségével. De van, aki továbbra is ferde szemmel néz rá, a hatalmát félti tőle, és bosszút forral ellene…
Ulpius-ház
                                    Megjelenés: már a boltokban

Andrea Cremer: Nightshade- Az őrzők
Calla Tor, a félig ember, félig farkas tizenéves lány egy hozzá hasonló fiatalokból álló falka vezetője. Napközben iskolába járnak, mint bárki más, ám néha farkas alakot öltenek, hogy teljesítsék feladatukat, a hegyen lévő szent helyek védelmét a betolakodóktól. Calla vőlegényét szülei már születésekor kijelölték, egy másik falka alfahímének személyében, és hamarosan sor kerül az esküvőre. A fiatal pár együtt fogja irányítani az új falkát. Egy napon a lány megment egy kirándulót járőrözés közben, és szoros kapcsolat szövődik köztük. Új barátja révén Calla akaratlanul is szembefordul eddigi világával, a szigorú szabályok által kormányzott farkasközösséggel.
Egmont
Megjelenés: 03.16.


Jodi Picoult: Házirend
Jacob Hunt nem átlagos tinédzser: Asperger-szindrómája van. Képtelen értelmezni a szociális jelzéseket, sehogy sem találja a helyét kortársai között, és még attól is retteg, ha egy másik ember szemébe kell néznie. A fiút semmi sem érdekli jobban, mint a bűntények felderítése. Mindent tud a helyszínelésről, és nemegyszer valódi bűntények helyszínén is feltűnik, frászt hozva ezzel a vermonti kisváros rendőreire.
Amikor Jacob segítője, egy fiatal gyógypedagógus lány brutális gyilkosság áldozatává válik, fordul a kocka, és most a rendőrség jár Jacob nyomában.
Athenaeum Kiadó
Megjelenés: már a boltokban


Első körben az új Picoul könyvre és a Barlangi Medve népére fáj a fogom.
Te melyiket olvasnád?

4 megjegyzés:

  1. Az őrzők érdekel, és A szépség vonala is, de a Házirendet is olvasnám, csak talán nem mostanában, mert azt hiszem, jelenleg nem lenne hangulatom hozzá.

    VálaszTörlés
  2. Bízom abban, hogy a Házirend jó könyv lesz, bár biztosan nem lesz "vidám" olvasmány, de már nagyon kíváncsi vagyok rá!

    VálaszTörlés
  3. A Barlangi Medve népét olvasom, eddig nem rossz. :)

    VálaszTörlés
  4. Elly nekem is a Barlangi Medve lesz az első a listáról, csak előtte még befejezek egy Könyvmolyképző előolvasást a Grimpow- eddig az is jó :)

    VálaszTörlés