2012. február 2., csütörtök

Simone Elkeles: Perfect Chemistry- Tökéletes kémia

Időről időre megfogadom, nem olvasok több gimis-szerelmes történetet, mert én már nagylány vagyok, nincs nekem ilyenre szükségem. Na persze a fogadalmamat rendre meg is szegem…  és most sem bántam meg.
Akik olvasták angolul a Perfcet Chemistry-t, azok rajongással, lelkesen írtak róla, így nálam is listára került a magyar megjelenés előtt és nagyon vártam, hogy belevessem magam. Nem kellett csalódnom.

Chicagó külvárosában, ahol északi (gazdag) és déli (szegény) negyedek lakói között súlyos és kibékíthetetlen ellentétek húzódnak, a klikkesedés és a viszály a Fairfield gimiben is burjánzik.  A tökéletes és gyönyörű Brittany Ellis, a pomponlányok csapatkapitánya ellen összefog az Univerzum, amikor a szigorú kémiatanárnő Alex Fuentest, a bandatagot osztja mellé tanulópárnak. (Tudom, nagyon amerikai tini filmesen hangzik, de tessék félre dobni az előítéleteket! Sokkal-sokkal jobb lesz annál!)  

Pillanatok alatt magába szippantott és nem eresztett még az utolsó oldalak után se. Imádtam, hogy teli van spanyol kifejezésekkel. A könyv végén lévő szószedetnek köszönhetően pedig értettem is, mikor mit mondanak a szereplők. Nem mellékesen perfecta megtanít ezen a nyelven káromkodni :) 

Az írónő stílusa, humora pont nekem való volt. A főszereplői szerethetőek, különösen Alex. Ő hamar levett a lábamról. Az első latino rosszfiú, akiért rajongok. Egy okos srác, akit az élet megkeményített, már lemondott az álmairól, amikor megjelenik Brittany. 
A lánynak mindene megvan, márkás ruhák, csinos külső, menő barátok, a focicsapat sztárja a pasija. Az élete tökéletes, ha nem nézünk a színfalak mögé… Soha ne ítélj pusztán a látszat alapján!
Izgalmas volt figyelni, ahogy a szereplők édesen csetlenek-botlanak az egymás felé vezető úton.  Imádtam, ahogy folyton ugratták a másikat. Ettől és a csöppet sem rózsaszín életüktől emelkedik ki Alex és Brittany története a klisék közül.

Mindent megkaptam, amit szeretek, humort, évődést, flörtöt, váltott nézőpontos elbeszélést, és volt komoly szál is. Az írónő engem megfőzött, és nagyon várom a folytatást. Ugyanis Alexnek van még két öccse, Elkeles pedig mind a három Fuentest-fiúnak szentel egy-egy kötetet.

A legfélelmetesebb és legszebb kémiai reakció a szerelem, itt pedig tökéletes a kémia. Még, még, még, ennyi nem elég!!!
Ami nagyon tetszett: váltott nézőpont, Alex-Brittany fogadása, az ugratások
Kedvenc idézet:  „…mert tiéd a szívem, a lelkem, meg minden, ami a kettő között van.
Borító: örülök, hogy megtartották az eredetit! Nekem ez a másik is tetszik! 
Pontozás: 5/5
Kiadó: Könyvmolyképző (Vörös Pöttyös Sorozat)
416 oldal
Eredeti cím: Perfect Chemistry
Fordította: Neset Adrienn

5 megjegyzés:

  1. Imádtam én is minden egyes sorát ennek a könyvnek!Türelmetlenül várom a folytatást:)

    VálaszTörlés
  2. Zitu, akkor már ketten vagyunk ezzel :)

    VálaszTörlés
  3. Nekem is nagyon tetszett az első kötet. A trilógia következő két részét én angolul olvastam, és a második (rules of attraction) lett a kedvencem közülük. Ha egy kicsit is tudsz angolul, érdemes nekikezdeni. Valahogy Carlos és Kiara kapcsolata jobban átjött, könyebb volt vele azonosulni. Imádtam. Az utolsó nem igazán tetszett... de ennek ellenére nagyon tetszett.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már nagyon szemezgetek vele angolul, valószínűleg megrendelem a 2-3. részt

      Törlés
  4. én csak most rendeltem meg ezt a könyvet, remélem nem fogom megbánni :)

    VálaszTörlés