2010. október 24., vasárnap

J. R. Ward: Megbosszult szerető

Mint már említettem, csípem a vérszívókat. Mindig is szerettem a vámpíros történeteket, már egészen kicsi korom óta. Az elmúlt években egyre jobban divatba jöttek a vérszívósztorik. Nagy kedvencem J.R.Ward: Fekete Tör Testvériség Sorozata. Az alap történet: egy olyan világ, ahol a vámpírok titokban élnek az emberek között, saját társasalmuk van. Egyetlen ellenségük van az Alantasok Társasága (nem igazán élő gonosz figurák), akiket az a cél vezet, hogy kiirtsák a vámpír társadalmat mind egy szálig, de nincs könnyű dolguk, mert a vámpírok védelmére felesküdött erős harcosokból álló Fekete Tör Testvériség küzd ellenük.

A Megbosszult szerető a sorozat 7. része. Hivatalos fülszöveg:

"A New York állambeli Caldwellben halálos harc folyik a vámpírok és gyilkosaik között…
Rehvenge, az alvilág drogbárója a városba érkezett... Kétes hírneve miatt egy titokzatos megbízótól azt a feladatot kapja, hogy ölje meg Wrath-t, a Testvériség vezetőjét. Rehvenge származása hétpecsétes titok, ha kitudódik, egy életre száműzhetik… Eddig kerülte az összetűzést a Testvériséggel, s bár a húga az egyik testvér asszonya, most viszont nincs válaszút.

Miközben a múltbeli események és a titok mázsás súlyként nehezednek rá, Rehvenge ahhoz a vámpír lányhoz menekül, aki sötét életében a fényt jelenti, akit még nem hálózott be a korrupt világ és aki megválthatja az örök szenvedéstől.

J. R. WARD neve fogalom a vámpírtörténetek rajongóinak körében. Akit egyszer rabul ejtett káprázatos, rémséges, baljós és szenvedélyes világa, az odaadó híve marad."

Az eddigi részek a testvériség tagjainak történetét olvashattuk. Rehvenge nem tartozik a testvérek közé, mégis összefonódik a sorsa velük. Rehv csak félig vámpír, a másik fele valami más, valami gonosz. Sötét énje fogságban tartja, már majdnem elveszett, de akkor jön Ehlena... Letehetetlen. Izgalmas. Az utolsó sor után azonnal kell a következő rész! Minden kötet felvezeti a következőt, így könnyen kitalálható kiről fog szólni az újabb történet.
Ward minden hősének megadja a lehetőséget, hogy megtalálja a saját boldogságát. Különösen szeretem a könyveimben azt, ahogyan megváltoznak a szereplők a szerelem hatására. Az írónő minden egyes regényét, az adott főszereplő harcosnak ajánl. Jól jellemzi már ezzel is karaktereit. 
Rehv-hez szóló ajánlás: "A jó és a rossz még sohasem voltak olyan relatív fogalmak, mint amikor a hozzád hasonlókra alkalmazták. De egyetértek vele. Számomra te mindig is hős voltál." 

Ami nagyon tetszett: A legrosszabb "rosszfiúból", hogyan lesz jófiú. 

Kedvenc idézet(ek): "... összecsomagolta minden holmiját, kijelentkezett az élet szállodájából, és most éppen lefelé tartott a lifttel a pokol előcsarnokába."

"Néha muszáj volt belekóstolni az életbe, mielőtt az ember bekopogott a kaszáshoz." 

Borító: szexi, mint mindig 
Pontozás: 5* 
Kiadó: Ulpius-ház
944 oldal
Eredeti cím: Lover Avenged
Fordította: Lukács Lászlóné 
Ára: 3999 Ft. 

Teljes nevén Jessica Rowling Pell Bird. Amerikai író.
Valódi nevén kortárs romantikus regények írónője, J. R. Ward-ként paranormális romantikus műveket ír.
Kisgyermek korában kezdte az írást, kisebb novellákkal. A Smith College-ban végzett, történelmet és művészettörténetet tanult. Ezután Albany Law School-ban jogi diplomát szerzett. Évekig az egészségügyben dolgozott. 2001-ben házasodott össze John Neville Blakemore-ral. Férje ösztönözte írásainak kiadására. 2002-ben talált egy ügynököt, aztán pedig megjelent első könyve, Leaping Hearts címen. Néhány évvel később Jessica kitalálta saját vámpírvilágát és elkezdte írni, megformálni, a most Fekete Tőr Testvériség néven közismert regénysorozatot. 
Bird imád írni, szereti a könyvsorozatokat. Paranormális romantikus műveinek főszereplői legtöbbször alfahímek. "Kemények, szexisek, okosak, arrogánsak!"






2 megjegyzés:

  1. Mindig ledöbbenek, amikor az oldalszámra vetődik a szemem. Már csak önvédelmi fegyver miatt is jó beruházni rá. :O)

    VálaszTörlés
  2. :) elég puha könyv nem biztos hogy beválna:D Ebben most nincs sok oldalnyi könyvajánló. Az utolsó lap a történet utolsó oldala:D

    VálaszTörlés