2012. április 15., vasárnap

Gail Carriger: Soulless-Lélektelen

„Ez nekem kell!”
Lassan egy évvel ezelőtt kiszúrt magának ez a könyv, azonnal jött a „kell nekem” érzés. Sokat kellett rá várni, de teljesen megérte! Jövő héten a Könyvfesztiválon (ápr.19-22.) már kapható lesz, és végre a kezünkbe vehetjük!

Viktória királynő korabeli Anglia.
A vámpírok és a farkasemberek már nem rejtőzködnek, az emberek között élnek.
Alexia Tarabotti kisasszony se nem vámpír, se nem farkas, hanem egy lélektelen. Ráadásul olasz származású és vénlány. Triplán esélytelenek a kilátásai, ami a házasságot illeti.
Sivár társasági életét tapintatlan támadója töri meg, aki nem ismeri az etikett íratlan szabályát: „Nem falatozzunk fiatal hölgyekből, csakis az engedélyükkel, szigorúan az 5 órai tea után!”

Rendkívül szórakoztató és sziporkázó stílusú, igazi kékharisnyáknak való fantasy. Telis teli frappáns riposztokkal és parázs szópárbajokkal, imádnivaló násztánccal.
Alexia karaktere pillanatok alatt levett a lábamról. Egy bájos, jól nevelt, de temperamentumos, tűzrőlpattant úrilány. Imádtam a személyiségének kettősségét.
Rendszerint ott ahol hölgyek vannak, előbb utóbb feltűnnek az urak is.
Lord Maccon a falkavezér kissé durva, és faragatlan, de nagyon jóképű. Sok bosszúságot okoz számára, hogy Tarabotti kisasszony mindenbe beleüti az orrát, és még több fejtörésbe kerül megfejtenie a hölgy érzelmeit.

Az első soroktól kezdve elkapott egy ismerős érzés. A stílus, a hangulat, a humor, mind-mind annyira ismerős volt. A megoldás: Jane Austen! Ha Austen napjainkban élne, bizonyára szívesen teázna együtt Gail Carriger-rel és még Lord Maccon-t is elirigyelné.

A történet szinte azonnal ragadott, pillanatok alatt beleszerelmesedtem, hatalmas kedvend lett! A világa jól felépített és egyedi. A karakterek jól kidolgozottak és hitelesek. (Jó lenne itthonra is egy tapintatos mindent tudó professzor vagy legalább egy komornyik.)

Közérdekű közlemény: Április 21-én a Könyvfesztiválon a Könyvmolyképző standjánál 14 és 15 óra között dedikálja a könyvét!
Ami nagyon tetszett: a világ, a főszereplők, a stílus, a humor, úgy összességében az egész.
Kedvenc idézet: A kor nem számít. Mit érdekel engem, hogy hány éves, vagy mennyire vénlány? Hát mit gondol, én hány éves vagyok, és mennyire agglegény?

„Nem akarok meghalni, gondolta. Még nem is kiabáltam Lord Macconnal a legutóbbi faragatlan viselkedése miatt!”
Borító: nekem ez a német változat nagyon-nagyon tetszik
Pontozás: 5/5
Természetesen ez is egy sorozat lesz! (Ma már nem is írnak szimpla egy részes regényeket?) Ide nekem a folytatást!!! 
Köszönet a kiadónak és Borostyánnak az előolvasás lehetőségért! 
Eredeti cím: Soulless
375 oldal
Fordította: Miks-Rédai Viktória 

2 megjegyzés:

  1. De jó! Dedikáltatunk együtt? ;) :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon jó lenne! De nem biztos, hogy el tudok menni, még függőben van, munka szólt közbe, de azon vagyok, hogy megoldjam!

      Törlés