2016. november 30., szerda

Carrie Hope Fletcher- Túlvilági szerelem



Világéletemben borítómániás voltam és az is leszek midig!
Én vagyok az a potenciális olvasó, akit kenyérre lehet kenni egy szép, vagy érdekes, esetleg különleges borítóval. Ha egy ilyet meglátok, rögtön beindul a nyálelválasztásom.
De fejlődőképes vagyok! Már nem veszek meg csak azért egy könyvet, mert megfogott a külseje. A fülszövegnek is fel kell csigáznia!
Így történt ez a Túlvilági szerelem-mel is! 

„Evie Snowt idős korában, álmában, a szerettei körében ragadja el a halál. Ki az, aki nem ilyen békés eltávozásra vágyik? Amikor azonban megérkezik a mennyország kapujába, rá kell döbbennie, hogy újra huszonhét éves, és az ajtó nem nyílik. Ahhoz, hogy átjuthasson rajta, meg kell szabadulnia a lelkére nehezedő terhektől: három titoktól, amely fél évszázadon át nyomasztotta őt. Fel kell tárnia titkait, mielőtt késő lesz. Evie csodálatos utazása során többet tanul az életről és a szerelemről, mint azt valaha képzelte volna, s talán a rég elvesztett szerelméhez vezető utat is sikerül megtalálnia.”

Személyes: Mostanság sokat foglalkoztat a Mi van odaát? kérdése. Mi lesz velünk, ha már nem leszünk itt? Hová megyünk? Hová tűntek eltávozott szeretteink? Vajon látnak éreznek minket? 

Érdekes elgondolásnak tartom azt, hogy mindenkit a saját mennyországa vár, az a hely, ahol életében a legboldogabb volt, vagy ahová a legjobban vágyott.
Első nekifutásra nincs új a nap alatt. Adott egy eltávozott lélek, egy beteljesületlen szerelem, pár lezáratlan ügy, és még néhány titok. Az írónő ezt megfűszerezi némi varázslattal és sok egyedi gondolattal. 

A történet tipikus „egyszuszra”, mert olvasmányos az elbeszélés stílusa, szinte észre sem veszed, és már csak egy oldal van hátra a végéig.
Kezdetben tetszett, főleg ahogy időben felépítette és megszerkesztette a történetet, ahogy keveredtek a múlt és jelen szálai. De ahogy közeledett a végkifejlet, egyre jobban és jobban bosszantott. Evie a hősnő nem tett meg mindent a saját boldogságáért, nem állt ki önmagáért, így áldozata sem volt számomra igazi, úgy éreztem a könnyebbik utat választotta. A körülötte lévő két szerelmes férfit sajnáltam, egyikőjük sem ezt és így érdemelte volna. 

Egy mondatba sűrítve: Kicsit varázslatos, kicsit hihetetlen, kicsit szerelmes, kicsit szomorú, kicsit boldog illetve NAGYON bosszantó!


5-ből 3 narancssárga cukorkát kapott tőlem! 

Kedvenc idézet: -
Ami nagyon tetszett: a cukorkák, az első randi
Pillangók a gyomorban: langyos, nincs őrült lángoló hév
Borító: Meseszép!!! 5/5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése