2011. május 14., szombat

Könyvmolyképzős finomságok

Mivel pár napja elég megbízhatatlan a blogspot, nem merek még hosszabb bejegyzést írni, így a vélemény a Temetők könyvéről még várat magára. Helyette egy csokorba szedem a hamarosan megjelenő Könyvmolyképző könyveit. A lista nem teljes, csak azokat sorolom fel, amik felkeltették az érdeklődésemet.  (A megjelenések időpontját a Libiről vadásztam, így ne vegye senki szentírásnak)

Bizonyára sokan ismerik a Castle c. sorozatot. Rick Castle bestseller író, de válságban szenved, nincs ihlete, egészen addig, míg egy rendőrségi nyomozás során nem találkozik Kate Backett nyomozóval. Róla mintázza következő regényének főszereplőjét Niki Heat-et. A sorozat alkotóitól remek húzás, hogy írtak egy Castle regényt: Egy New York-i ingatlanmágnás a magasból lezuhanva halálra zúzódik a járdán. Felesége, az irigyelt asszony kis híján él csak túl egy támadást. A pénzemberek és maffiózók, akiknek bőven lehetett okuk megölni a mágnást, bombabiztos alibit tudnak igazolni. Ekkor, a fojtogatóan perzselő hőhullám alatt újabb megdöbbentő gyilkosság történik, és a gazdagok rejtélyes világában még több mocskos titok tárul fel a nyomozás során.  Az egyik legjobb gyilkossági nyomozócsoportot vezető kemény, szexi és vérprofi Heat szenvedélyesen keresi az igazságot. Szinte megoldhatatlan nehézségek elé állítják, amikor főnöke a nyakára ülteti a bulvármagazinok sztár-újságíróját, Jameson Rook-ot, aki a New York elitjéről írandó cikkéhez gyűjt anyagot. A Pulitzer-díjas Rook belevaló, és jóképű fickó, de Heat-nek nem csupán a férfi kotnyeleskedése és okoskodása okoz gondokat…  ( magyar borítót még nem találtam hozzá) 06.03.

Piroska és farkas meséje átdolgozva, felturbózva. Áprilisra ígérték, de a megjelenés csúszik, mert a kiadó mindent megmozgatott az olvasókért, és elérte, hogy az utolsó fejezet- amit a film levetítése után akartak letölthetővé tenni - az is benne lehessen a könyvben.
A faluban megkondul a harang egyszer, kétszer, háromszor – valakit megöltek. Negyedszer is megszólal... A gyilkos a Farkas. Amikor még a falvak olyan kicsik voltak, hogy mindenki ismert mindenkit, egy kislány harcolt, hogy meglelje a maga útját. Valerie nem „jó kislány”. Amikor a helyi vérfarkas kiszemeli magának, Valerie-nek lehetetlen döntést kell hoznia.


Gyönyörűséges borítóra kaptam fel a fejem, és a fülszöveg is biztató: 
Rose hercegnő a legidősebb tizenkét lánytestvér közül, akik arra kárhoztattak, hogy a gonosz Kőbezárt király palotájában, mélyen a föld alatt táncoljanak minden éjjel. Születésüktől kezdve átok ül rajtuk, és csak a halál adhatja vissza a szabadságukat. Rose azonban találkozik Galennel, egy fiatal, katonából lett kertésszel, aki nem veti meg a kalandot, és épp olyan elszánt, akárcsak Rose, és a szabadság egyszeriben nem is tűnik olyan elérhetetlennek. (06.02.)




Mindenki a felejthetetlen csókról álmodozik – de ha ez a csók nem várt következményekkel jár? A lány, aki eddig csak az élet árnyékos oldalát ismerte, hirtelen azzal szembesül, hogy egy elképesztően jóképű fiú koslat a nyomában, aki könnyen a halált jelentheti a számára. A második lánynak, aki egy bosszúálló lélek átka miatt némán nő fel, el kell döntenie, megvallja-e érzelmeit szerelmének, kockára téve ezzel szerettei életét, ha az átok valósnak bizonyul. A harmadik lány pedig rádöbben, azért nem képes kötődni édesanyjához, mert valójában egy másik világhoz tartozik – ahol nyüzsögnek a félelmetes lények, akik egy szempillantás alatt állattá tudnak változni; és amelynek királynője házikedvencként bánik a kislányokkal, amíg azok el nem érik a serdülőkort. (06.02.)

Ezt a könyvet már nagyon régóta várjuk!
Alexia Tarabotti több okból sem élhet komolyabb társasági életet.
Elsősorban azért, mert nincs lelke. Másodsorban azért, mert vénkisasszony, apja pedig olasz, ráadásul már meg is halt. Harmadiknak feltétlenül meg kell említenünk a vámpírt, aki az illemszabályokat semmibe véve, bárdolatlan módon lerohanja őt.
De hogyan tovább? Alexia kilátásai nem túl rózsásak, mivel véletlenül megöli támadóját, majd rögtön színre lép a szörnyű Lord Maccon (a nagyhangú, lompos öltözetű, de jóvágású farkasember), hogy Viktória királynő nevében fényt derítsen a haláleset körülményeire. (06.30.) 

9 megjegyzés:

  1. Hát....igazából mindegyik kéne.:))) A piroskás filmet nagyon lehúzták egy filmes blogon. De nem baj,akkor is megnézem.

    VálaszTörlés
  2. Szilvamag, én is így vagyok ezzel. Nézegettem az oldalt, ez kell, ez is kell, és a végén egész hosszú lett a szeretném lista:)
    A lány és a farkast előbb szeretném olvasni, de a film is érdekel

    VálaszTörlés
  3. Én nem bírtam magam türtőztetni és megnéztem A lány és a farkast. Nekem nagyon bejött a film, Peter eszméletlen karakter és imádtam, hogy egyáltalán nem lehetett megjósolni a film végét ;] És gyanítom, hogy a könyv is legalább ilyen jó lesz, bár még nem olvastam. Az is lehet, hogy beszerzem valahonnan angolul ;]
    A Hőhullámról eddig nem is hallottam, de nagyon érdekelne. Köszönöm, hogy kiírtad!

    VálaszTörlés
  4. SabinaK: 1-2 hét és magyarul is lehet majd kapni A lány és a farkast, ha angolul szeretnéd: http://www.bookdepository.co.uk/Red-Riding-Hood-Sarah-Blakley-Cartwright/9780316190855
    itt be tudod szerezni, kevesebb mint 1800 ft.ért, és még postaköltség sincs

    Castle könyv: a sorozatban, ha jól emlékszem 1. éved vége, vagy 2. eleje Ricknek megjelenik ez első Niki Heat könyve, ez lenne az:P

    VálaszTörlés
  5. Hűha...:)
    Éjféli bálnak tényleg gyönyörű a borítója!!!
    Én láttam A lány és a farkast,hát...nekem nem jött be. Nyilván a könyvet elolvasni más,mint csak a filmet nézni.Azért remélem Neked tetszik majd!
    És Castle nagyon várós!!! :) Csak az szörnyen hosszú vizsgaidőszak ne lenne!!!Esetleg a végén majd megjutalmazom magam :)

    VálaszTörlés
  6. Therese, a kis mozifüggő, csak nem a kéksárkány? :P Vizsgaidőszak után megérdemled majd, és emlékszel Pirossal megszeretnénk fertőzni a Fekete Tör Testvériséggel is:)

    VálaszTörlés
  7. Na megint idő előtt elköltöm a könyvre szánt össszegemet,de megpróbálom tűrtőzteni magamat a vizsgák végéig:)Lány és a farkast várom nagyon,filmet direkt nem néztem még meg:)

    VálaszTörlés
  8. Igen, a Castle könyv.:) Most azt várom csak innen. Igazából sosem gondoltam, hogy ezt kiadják nálunk... de örülök, hogy igen.:)

    VálaszTörlés
  9. Zitu, én is így vagyok ezzel, szerinte már a köv havi könyv pénzt is elvertem fejben:P

    Sajtosrolo: közös az öröm! Nagyon várom már!

    VálaszTörlés