Nyugi, ez itt nem egy gasztro blog, és nem is fog átalakulni, továbbra is a könyveké a főszerep. De ez a könyvmoly szeret sütni (általában tud is), magának szinte soha nem alkot, másoknak annál inkább.
Dávid unokatesóm a héten betöltötte a tizenkettőt. Kérdezem a szülinapost, hogy milyen ennyi idősnek lenni:
" Nézhetem a 12 karikás filmeket! Mondjuk eddig is néztem!-vigyorog.- Szóval nincs különbség.... Viszont mikor te harminc leszel én még csak tizenkilenc!- még nagyobb vigyor.
Erre én: Ha még mondasz egy-két hasonlót, akkor azt már nem éred meg."
Egyébként nagydumás kispasi, csupaszív, eleven, imádja az állatokat, jelenleg díszcsirkéket nevel, és tud palacsintát sütni, kedvence a brassói, elképesztő kék szeme van, és Ő megérdemli, hogy két napig küzdjek a tortájával.
Holnap bulizunk a családdal és ünnepelünk.
Dávid anyukájánál (azaz a keresztanyámnál) megrendeltem a menüt: Ananászos, tejszínes, sajtos csirkemellet. 6 hónapja várom, hogy újra ehessek ilyet. (Nálunk csak én szeretem, ezért nem szoktam ilyet készíteni) Cserébe bevállaltam, hogy készítek egy tortát.
Az eredmény... hümm, mit is mondjak. Utálom a csoki mázat, mindig elszúrom. Viszont nálunk nem szeretik a fondant és a marcipán bevonókat, így marad a csokoládé. Szegény tortám kívülről nagyon csúnyácska lett, csináltam már ennél sokkal szebbet is.
Az alsó torta csokoládé krémes és finom. A felső pedig eperhabos-mascarponés, egyenesen mennyei.
Itthon az eperhabos krém vitte a pálmát. Kíváncsi vagyok, hogy holnap a vendégeknek melyik jön be. Már ha lesz bátorságok megkóstolni ezt a sütirémet.
Mondjuk egy két rokonom apukámmal ez élen a vasszöget, szöcskét, szén darabot is megenné, ha valami édessel vonnám be :)
Nyugi, nem olyan rémes az! Inkább avantgárd. :D
VálaszTörlésAmúgy a receptet elkérhetem? Az eperhabos nagyon megfogott.
Csicca holnap részletesen leírom neked, és elküldöm! Köszi, avantgárd ez eszembe se jutott volna :)
VálaszTörlésEngem is érdekel a recept!! Ha lehet akkor nekem is elküldenéd?
VálaszTörlésAkkor leírom ide, ha mást is érdekelne :)
VálaszTörlésA kisebb torta volt az eperhabos, 18 centis tortaformában sütöttem 5 tojásból piskótát.
A krém:
250 g mascaponét,porcukorral felvertem, a korábban már leturmixolt 3 nagy marék epret hozzákevertem. A cukor mennyisége ízlés függő, én vagy 5 kanállal tettem, mert az eprem elment volna citromnak is, annyira savanyú volt.
0,5 tejszínben elkevertem 2 csomag habfixet, majd habosra vertem. A tejszínhabot apránként belekanalaztam az epres-mascarpnéba, fél citrom levét is belekevertem. És kész is a krém.
Betöltöttem a tortát, a kívülre is kentem, aztán ment rá a csoki.
A habfix miatt jól megdermed a hab, lehűtve, magában is isteni. Engem a görög krém joghurtra emlékeztetett, anyu szerint olyan, mint az epres jégkrém.
várj! az a 0,5 tejszín az fél liter akar lenni vagy fél doboz?
VálaszTörlésok, köszi. Szerintem fél liter.
VálaszTörlés0,5 liter akart lenni :)
VálaszTörlés