2011. november 27., vasárnap

Richard Paul Evans: Hol lehet Noel?

Már három hete visszaszámolgatok, gyűjtöm az ötleteket, mit süssek-főzzek Karácsonykor, az ajándékok egy részét is beszereztem már. Karácsonyi zenéket hallgatok, és ha időm engedi, filmeket is nézek.
Idén se telhet úgy el ez az időszak, hogy ne olvassak valami karácsonyi történetet. Nem csak a hangulat miatt, hanem mert mindig kicsit más színben látom tőlük a világot.
Advent első vasárnapjához igazán illő, hogy erről a könyvről írok most.   

Észrevetted már, hogy a legszebb karácsonyi történetek mindig édesen keserűek, rendszerint könnyfakasztóak?

Mark teljesen padlóra került. Elveszítette az ösztöndíját, így nem tudta folytatni az egyetemet. A barátnője elhagyta, édesanyja váratlanul meghalt. Nyomorog. Az öngyilkosságot fontolgatja, és még ennek a tetejére egy éjjel egy hóvihar kellős közepén lerobban az autója is.
Ezen az éjszakán találkozik Macy-vel, és rá kell jönnie, hogy az angyalok néha a földön járnak.

Macy egy nyílt és kedves lány, pedig meg van rá minden oka, hogy ennek pont az ellentéte legyen. A múltja teli van szomorú és fájdalmas sebekkel, olyan dolgokkal, amire egyáltalán nem büszke, és legszívesebben örökre kitörölné, ha lehetne. Gyerekként elválasztották a húgától, és más-más családoknak adták örökbe a testvéreket. Nem emlékszik a kislány nevére. Csak egy piros gömbdíszt őriz Noel (Karácsony) felirattal, amit még az édesanyjától kapott.

Ez lesz az a tél, az a Karácsony, amikor az életük újabb 180 fokos fordulatot vesz....

Két olyan fiatal története ez, akik alapvetően azonnal vonzódnak egymáshoz, mégis teli vannak annyi sérüléssel, hogy nem mernek nyitni a másik felé. Hatalmas falakat húztak maguk köré, amit nem bonthat le senki, csakis maga az építő.
Vajon le tudnak számolni a múlttal, hogy esélyük legyen a jövőre?

Most is kiderült, hogy a felnőtteknek nem szabad a gyerekekkel kapcsolatban dönteniük az égvilágon semmiben. Mert, amit helyesnek vélnek, az gyakran kegyetlenség, még akkor is, ha az igazságszolgáltatás keretein belül teszik, mert bizony az nem mindig az igazság oldalán áll.

Valamint egy nagyon fontos tanulság, nincsenek véletlen találkozások. Lehet, hogy aki belecsöppent az életünkbe, látszólag azért jött, hogy megmentsen bennünket, de az is lehet, hogy minket küldtek őhozzá megmentőnek.

Fájdalmas és gyönyörű mese a felnőtteknek a szeretet erejéről nem elcsépelt köntösben.   

Ami nagyon tetszett: idézetek Mark naplójából, a piros üveggömb
Kedvenc idézet: „Lehet, hogy a szerelem nem vak, mindenesetre borzalmasan rövidlátó.”
Boríró Gyönyörű!!!!  A magyar borító viszi a prímet! Végre egy Arany Pöttyös könyvről a levehető védőborító miatt nem kopik le a csodaszép arany díszítés
Pontozás: 5*

Kiadó: Könyvmolyképző-Arany Pöttyös sorozat
344 oldal
Eredeti cím: Finding Noel
Fordította: Robin Edina

Az író következő regénye Kegyelem címmel hamarosan megjelenik 

3 megjegyzés:

  1. Hű, ez jó könyvnek tűnik, felkeltette az érdeklődésemet! :)

    VálaszTörlés
  2. Hello! Én írtam az előző hozzászólást, most jöttem rá, hogy hogyan bírok nem névtelenül írni... :P

    VálaszTörlés
  3. Andy332488: tényleg jó könyv,örülök, hogy kedvet kaptál hozzá!

    VálaszTörlés