2011. január 1., szombat

Alex Flinn: Beastly- A szörnyszívű

Ezt a könyvet pár nappal ezelőtt, még tavaly olvastam el (fura ezt így leírni), de idő hiányában eddig nem posztoltam. Így az új év első bejegyzése lesz. Örülök is, hogy ezzel indíthatom el a 2011-es évet.
Imádom a Szépség és a Szörnyeteg történetét, Walt Disney változata a kedvencem. Nem telik el úgy egy év, hogy legalább 3-4 alkalommal elő ne vegyem. Szinte kívülről fújom a szöveget. Amikor elolvastam Alex Flinn könyvének tartalmát, elkapott az izgalom, alig vártam, hogy a kezembe vegyem, és belemerüljek.
Fülszöveg:
"Egy szörnyeteg. Nem farkas vagy medve, gorilla vagy kutya, hanem egy teljesen új faj, ami két lábon jár - egy karmos-agyaras teremtmény, akinek minden testrészét sűrű szőr fedi.
Azt hiszik, ez egy tündérmese? Nincs olyan szerencsém. New York Cityben vagyunk. És a jelenről beszélek. Nem baleset ért, és nem valami betegség támadott meg. De örökre ilyen torz maradok, hacsak meg nem sikerül törnöm az átkot.
Igen, az átkot, amit az irodalomórámra járó boszorkány bocsátott rám.
Hogy miért változtatott szörnyeteggé, aki nappal elrejtőzik, éjszaka pedig az utcákon settenkedik? Elárulom. Elmesélem, milyen voltam Kyle Kingsburyként, olyasvalakiként, aki mindenki lenni szeretne, gazdagon, tökéletes külsővel és tökéletes élettel. Utána elmesélem, hogy váltam tökéletesen...szörnyeteggé."

Ki ne ismerné a szépséges Bell, és a Szörnyeteg történetét? Így a cselekmény nem fog meglepetést okozni, de ennek a könyvnek nem is ez a célja.
Alex Flinn napjaink New York-jába helyezi az eseményeket. Adott egy vonzó, gazdag, sikeres, nagymenő 17 éves srác, neve Kyle. Elkényeztetett, felszínes, önző, olykor kegyetlen. Egy szép napon meg is kapja érte méltó "jutalmát".  Ujjat húz egy boszorkával, aki megátkozza. Azzá a szörnyé válik, aki a lelkében él. Csakis az igaz szerelem mentheti meg. Ha megtanul szeretni, és szerelme a külsejével nem törődve viszont szereti ismét ember lehet.
Csodás történet az igazi szépségről, és a szerelem mindenhatóságáról.
Flinn regénye rövid, olvasmányos. Tetszik a stílusa. Tökéletes kedvcsináló könyv azoknak, akik nem olvastak még túl sokat, vagy nem eddig egyáltalán nem olvastak.
Remek ötletnek tartom a chat-beszélgetéseket, jópofa megoldás, és vicces.
Továbbá ritka, de nagyon jó, hogy egy romantikus mesét a férfi főszereplő szemszögéből látunk.
Bátor lépés volt az írónőtől egy ismert és közkedvelt történethez nyúlni. További dicséret illeti, mert tudott plusz hozzá adni.
Ami nagyon tetszett: a chat beszélgetések, Will, Andrian karaktere, chat-beszélgetések
Kedvenc idézet:  Egy chat-beszélgetésből az internet korlátlanságáról :D
" SzornyetegNYC: Figyi, Grizz, egyébként, hogy fér internethez egy medve? Vagy egy béka?
  Breki: én bszökök a kstélybe netezni.
  Grizzlysrac: Én elhoztam a laptopom. Most már mindenhol van wifi, még az erdőben is."
Borító: nagyon tetszik! A képen ugyan nem látszik, a a cím és a rózsa is kidomborodik. Igazán szép!
            puhatáblás, és keményfedeles változatban is kapható
Pontozás: 5
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
266 oldal
Eredeti címe: Beastly
Fordította: Farkas Veronika

Az íróról: 
Miamiban él. Eddig öt kül. díjat nyert.
Imádja a tündérmeséket, és a két lányával végighallgattatta a Szépség és a Szörnyeteg számos változatát, miközben ezt a könyvet írta... majd megkérdezte tőlük, szerintük, hogyan ismerkedhet meg egy lány egy szörnyeteggel New Yorkban.
Saját oldala: http://www.alexflinn.com/

A Beastly-ből film is készült, március 18-tól vetítik az amerikai mozik, hozzánk nyárra ígérik. Érdemes lesz megnézni. A trailer-ből azonnal kiderül, hogy egy dolgot biztosan átírtak, de nem akarok szőrözni, ettől függetlenül érdemes lesz megnézni.
Főbb szerepekben:
Szörnyeteg- Alex Pettyfer
Szépség: Vanessa Hudgens
Boszorka: Mary-Kate Olsen
Will: Neil Patrick Harris (Az Így jártam anyátokkal c. sorozat Barney-ja!!!!)

2 megjegyzés:

  1. Már annyira kíváncsi vagyok a könyvre, és a filmet is nagyon várom!

    VálaszTörlés
  2. Remélem neked is tetszeni fog! A filmtől kicsit tartok az átírások miatt, de azért várom.

    VálaszTörlés