2011. június 18., szombat

Könyvmolyos események- avagy főállásban olvasni fogok?

Érik már ez a kis összefoglaló egy ideje, de csak most jutottam odáig, hogy erőt vegyek magamon, és megszerkesszem J
Aki aktívan tagja a Moly.hu-nak, az előbb-utóbb nem tudja elkerülni, hogy fel ne jelentkezzen 1-2 eseményre.  A túlvállaló könyvmoly pedig észre sem veszi, hogy szerény személyénél rutinná válik a "Részt veszek" gombra való klikkelés.

Íme, azoknak az eseményeknek a listája, amin én rész veszek jelenleg. (Folyamatosan bővül. Amikor megfogadom, hogy többre már nem vállalkozok, akkor doszt is sikerül belebotlanom még kettőbe.)

2011-Anna Karenina év: Andiamo írta ki ezt az eseményt, és annyira lelkes posztot írt róla, hogy úgy döntöttem, itt az ideje, hogy elolvassam ezt a klasszikust. Csak azt bánom, hogy évek óta tudom a végét. 2011. december 31-ig kell teljesítenem.

Harry Potter (újra)olvasás: az év elején indult, de én csak nemrég vettem észre. Kicsit necces, hogy az év végéig elbírom-e olvasni mind a 7 kötetet, de azért próba szerencse.

Olvassuk (újra) az Időutazó feleségét, ez a könyv rajta van a Csökkents a várólistád 2011-es könyveim között, így két legyet egy csapásra!

Olvassunk Vörös Pöttyöst: én sok ilyet olvasok, szóval ez már egy teljesített esemény, pipa!

Akik olvassák, akik olvasták, és akik majd csak fogják: Outlander- Az idegen- monumentális, 908 oldalas, amit vagy nagyon imádtak, vagy nagyon nem szerettek. Van, akinek túl sok benne a szex, van akinek kevés.  Ennek a határideje már átlóg 2012-be.

Olvassuk el (újra) a Tűz és jég dalát: az HBO most vetíti az első részből készült sorozatát, a Trónok harcát, ha máshonnan nem, de innen már biztosan hallottál róla. Eddig 4 rész jelent meg magyarul, hamarosan jön az 5. kötet. Kitolódik 2013-ra a határidő. Mi molyok fütyülünk arra, hogy 2012-re újabb világvégét jósoltak J

Olvassunk Jane Austentól: nem is én lennék, ha erre nem jelentkeztem volna. Nálam Jane minden évben előkerül, így most is, jövőre is, és a világvége után is.

Olvassunk Bronte-könyveket: még van a nővérektől néhány kötet, amit nem olvastam, itt az ideje, ezzel is ellehetek 2012 végéig.

2012-210 éve született Alexander Dumas: tiszteletére elolvasunk 3 könyvet. Jövőre kezdődik!

2012-200 éve született Dickens- tőle is 3 mű, és jövőre. Már rég tervezetem olvasni!

2012- Shakespeare éve! Hogyan ünnepeljük meg? Elolvasunk tőle mindent! A Mestert nem lehet kihagyni!

Az Olvasás 7 hete: szintén Andiamo az ötletgazda. Július 4-től 7 héten át legalább egy olvasással kapcsolatos posztot olvashattok a könyves blogokon, és a moly karcok között.

Kecskeméti moly találka harmadszorra, mámoros kiadás: Megyünk borozni a molyokkal jövő héten, könnyen teljesíthető esemény J

Minden Mazochista Moly: akik vannak olyan önkínzók, hogy csak azért is elolvasnak egy rossz könyvet. Én a Barbibébivel neveztem be J  

És végül…
Anonim Túlvállaló Molyok Közössége: azt hiszem, nem kell kifejtenem, milyen jogosultság alapján vagyok itt tag J
Ennyi lenne. Igyekszem nem nyomkodni több Rész veszek gombot! Eskü! 

4 megjegyzés:

  1. ... és Andiamo a bűnbak :P.
    Ha ez megnyugtat, nekem 39 eseményem van, ebből legalább 30-35 olvasáshoz kötődik. No comment.

    VálaszTörlés
  2. Nem bűnbak, csak felbujtó :)
    Hú 35??? Akkor én még visszafogott vagyok :)

    VálaszTörlés
  3. :P Már foglalt helyem van a zárt osztályon :P :D, ezt az eseményfüggőséget csak ott lehet túlélni.

    VálaszTörlés
  4. Szép lista :)

    HP újra olvasására már én is gondoltam párszor... :)

    VálaszTörlés