2011. október 23., vasárnap

Megkívántam...

Az őszi-téli szezonban csak úgy ömlenek a könyvek. Lehet gyűjtögetni a címeket, készülhet a lista a Jézuskának.
Ally Condie: Matched-Egymáshoz rendelve
Disztópiás YA regénynek ígérkezik a jófajtából. Egy világ, ahol egy számítógép választja ki számodra a nagy Ő-t. Hősnőnk, Cassia számára a számítógép a legjobb barátját választja, de azonban a képernyő hirtelen elsötétül és egy másik arc jelenik meg rajta. Vajon melyikőjük az igazi a lány számára?
Ezt a könyvet lehet nálam megnyerni.





Gabrielle Charbonnet-James Patterson: Máris hiányzol! 
Jane magányos kislány, egyetlen barátja a harmincas, vonzó, jó humorú Michael. A kislányon kívül senki sem látja. Michael viszont nem maradhat örökké mellette, egy nap elhagyja, de előtte megígéri, hogy a lány hamar elfelejti majd, mert a képzeletbeli barátokra ez a sors vár.
Jane viszont nem felejt. 20 év múlva is ugyanolyan magányos mint gyerekként.
Egy napon találkozik valakivel, aki harmincas, vonzó, jó humorú, a neve Michael...

Ben Sherwood: Merülj alá az álmokért! 
Charlie egy ősi temető gondnoka, azé, amelyben az öccse nyugszik, aki egy Charlie által okozott balesetben halt meg. Azóta Charlie látja Sam szellemét. Beszélget vele, baseballoznak. Ebbe a titkos világba vitorlázik be Tess hajója, a változás elkezdődik...
A könyvből film is kérszült Charlie St. Cloud halála és élete címmel





Rosamund Lupron: Drága Tess! 
Beatrice húga, Tess eltűnik. Egy feszült, érzelmekben gazdag családi drámát, és a egy gyomorszorító krimi ígéretével kecsegtet a fülszöveg.






Catherine Fisher: Incarceron
Adott egy világ, ahol megállították az idő kerekét, és visszaforgatták egészen a 17. századig, ahol csak a gazdagok élvezhetik a technika vívmányait.
Egy hatalmas börtön, amelyben egész városok is elférnek, benne egy rabbal, akinek nincsenek emlékei, csak azt tudja, hogy Odakintről jött.
Odakint egy arisztokrata lány, akinek az életét előre eltervezték, egy szerelem nélküli házasság vár rá. De még nem adta fel, a kiutat keresi.
Egyik Bent a másik Odakint van, mégis mindketten rabok.

5 megjegyzés:

  1. A Máris hiányzol! nekem is felkeltette az érdeklődésem, már be is szerezetem:) Nagyon szép könyv, remélem jó is lesz.

    VálaszTörlés
  2. Engem is ott vár a boltban, már küldték az értesítőt, talán kedden be is jutok érte :)

    VálaszTörlés
  3. Én a Merülj...-ot szeretném nagyon,mikor kijött a film égen földön kerestem ezt a könyvet,de végre itt van:)Csaj sajna nem a kezemben:)

    VálaszTörlés
  4. Sziasztok!

    Szeretném a figyelmetekbe ajánlani, hogy megjelent a Máris hiányzol! kiadójának, a Pioneer Booksnak a honlapja! A könyv szerzőjével készült interjút és nagyon sok más érdekességet olvashattok rajta!

    VálaszTörlés