2010. november 3., szerda

Jön! Jön! Jön! -Novemberi könyvelőzetes

Tegnap barangoltam egy kicsit és szétnéztem kedvenc kiadóim háza táján. Sok érdekes, izgalmas várható megjelenésre találtam. Íme néhány tipp, hogy mi kerüljön a polcra, esetleg a fa alá, hiszen úgy is mindjárt itt a Karácsony. De a Mikulás is becsempészheti őket a csizmába. Egy szó, mint száz, a Könyvmolyoknak nem kell különösebb indok egy újabb könyv megvételére :D


Ulpius-ház
Kovács András Péter: Múltigáz
KAP-ból kiindulva, (aki nem ismerné, Shwoder Klub-os humorista) ez a könyv biztosan tele lesz humorral. Sírva röhögést várok tőle, amire műfaja, krimi-komédia reményt ad. A múlti napjaink egyik meghatározó jelensége. Feltehetőleg hiteles, valós képet kaphatunk róla némi humorral ízesítve.
Topor János egy briliáns szélhámos, akit egy közepes képességű behajtó üldöz. Csete Máté egy üldözési mániás, gyanakvó kispolgár, akit ugyebár mindenki üldöz. Új munkahelyük, a Hálózat pedig egy telekommunikációs cégnek álcázott, országos átverés, amely még a saját dolgozóit is az orruknál fogva vezeti: Zarvant, az iráni származású, meleg marketingigazgatót, és Esztit, a trágár, de jólelkű ügyfélkapcsolati vezetőt. Mire Topor és Csete rájönnek arra, hogy nemcsak a cég mottója, de a működése is multigáz, a főbűnösök máris a nyakukba varrtak mindent. Két napjuk marad, hogy tisztázzák magukat, lerántsák a leplet az igazi rosszfiúkról, kifizessék Topor behajtóját, és megszerezzék Csetének Eszti szívét...
Várható: 2010. november


Markus Zusak: A könyvtolvaj
Elég volt elolvasnom a címet, és máris felkeltette az érdeklődésemet. Azután elolvastam a fülszöveget, magáért beszél: 

EGY APRÓ KIS TÉNY:
MEG FOGTOK HALNI
1939. A náci Németország. Az ország visszafojtja lélegzetét. A halálnak sohasem volt még ennyi dolga.
Liesel, egy kilencéves kislány a nevelőszüleivel él a Himmel utcában. A szüleit koncentrációs táborba vitték. Liesel könyveket lop. Ez az ő története meg a Himmel utca többi lakójáé, amikor a bombák hullani kezdenek.
FONTOS INFORMÁCIÓK
ez a kis történet
egy lányról
egy harmonikásról
néhány fanatikus németről
egy zsidó bokszolóról
és egészen sok lopásról
szól
MÉG VALAMI, AMIT TUDNOTOK KELL
A HALÁL HÁROMSZOR FOGJA MEGLÁTOGATNI A KÖNYVTOLVAJT
Várható megjelenés: 2010. november

Bosnyák Viktória: Lovessence 1.-Lepkelány
Bosnyák Viki fordította a Stephenie Meyer Breaking Dawn-ját. Most pedig jön az ő könyve is. Sajnos nem tudom pontosan miről szól, de azt a fülest kaptam, hogy vámpíros, vérfarkasos történetek tanulsága mentén megírt, várhatóan 5 kötetes sorozat első része lesz a Lepkelány. 






Nancy Madore: Erotikus esti mesék hölgyeknek
Egy kis felnőtt irodalom. Tetszetősen hangzik:
Engedd, hogy elragadjon egy semmi máshoz nem hasonlító fantáziavilág! Ahol a gyönyörű hercegkisasszonyt szerelmi hármasfogatra csábítja jóképű hercege és a megnyerő komorna... ahol egy rejtélyes úriember fiatal felesége érzékborzoló büntetésben részesül gátlástalan kíváncsisága miatt... ahol a naiv leány feleségül megy egy szörnyeteghez, akinek érzéki étvágya felébreszti bimbóE
dzó vágyát...
Tizenhárom klasszikus mese egyedülálló és kifejezetten felnőtteknek szóló változatával Nancy Madore kíváncsivá tesz és felizgat. Az írónő csiklandozó, pezsgő erotikus antológiája garantálja, hogy késő éjszakáig fennmaradsz majd.
Ezután másképp látod majd a tündérmeséket.

Robert Goolrick: Házasság céljából:   
Megfogott a tartalom: 
Wisconsin, 1907. Ralph Truitt, a város leggazdagabb embere és egyetlen munkaadója saját forró leheletébe burkolózva áll a vasútállomáson, miközben a város lakói szánakozó figyelemmel követik minden rezdülését. A nap minden percében kísérti a szenvedély, az őrület és az elmaradt érintések forrósága. Minden éjjel saját magányában fuldoklik, és minden nap felelőssége teljes tudatában tesz eleget örökölt feladatainak. 20 éve él egyedül.Házassági hirdetésére Catherine Land jelentkezett. Vajon a nő is egyszerű vidéki életre vágyik, egy tisztességes férfi oldalán, hogy aztán majd együtt öregedjenek meg? Ha igen, akkor miért van a zsebében egy arzénes fiola?Sötét és borzongató, kés élén táncoló és felkavaró regény. A könyv lapjain tomboló, ám finoman adagolt szenvedély nem szűnik az utolsó oldalig. Életük váratlan fordulataira egyikük sem számított. Az olvasó a legkevésbé.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése