2010. november 2., kedd

J.R.Ward: Halhatatlan szerető

Próbálok úgy írni, most és a jövőben is, hogy minél kevesebbet áruljak el a történetekből, mert nem akarom lelőni a poént senkinek. Csak szeretnék kedvet csinálni az általam olvasott történetekhez is. Sose szerettem, ha valaki úgy mesélte el nekem egy regény tartalmát, hogy szinte felmondta a könyvet. Azonnal elvette a kedvem. Van egy unokatesóm, aki régen gyakran bosszantott azzal, hogy az általam olvasott könyvet, az orrom előtt fellapozta, és hangosan felolvasta az utolsó sorokat. Én meg próbáltam még időben befogni a fülem, csak meg ne halljam. Mindkettőn szerencséjére már évekkel ezelőtt leszokott erről, és ma már ő is lelkes könyvfaló. Büszkén mondhatom 90%-ban az én érdemem. (Addig nyaggattam egy regénnyel, amíg csak azért is elolvasta, hogy én befogjam. A végén megérte, mert a könyv magával ragadta, és azóta is olvas-olvas és olvas.Megérte olyan idegesítőnek lennem:D )  



Befejeztem a Fekete Tör Testvériség 8. részét, sajnos folytatás egyenlőre még angolul sincs, pedig úgy olvasnám tovább-tovább és még tovább :) Sebaj, marad az újraolvasás. Bizton állíthatom második-harmadik-többedik olvasásra sem lesz unalmas. :D A 7. részről korábban már írtam. Örültem, hogy itthon vár a polcomon a folytatás, mert a 7.-t a lehető legizgalmasabb ponton vágta el. 
Hivatalos fülszöveg: 
"A New York állambeli Caldwellben halálos harc folyik a vámpírok és gyilkosaik között... John Matthew valódi kilétét homály fedi. A Testvériség befogadta, de senki sem tudja, honnan jött, vagy ki is ő valójában. Pedig halott testvérük, Darius tért vissza új testben, új küldetéssel. Miközben Johnt személyes bosszú fűti, szembekerül a megtestesült Gonosszal, akinek legyőzéséhez mindkét énjére szüksége lesz. Xhex, a bérgyilkosnő, titokban régóta szenvedélyesen vágyik Johnra. Egy szeretőjét már elvesztette, ezért nem akarja, hogy egy újabb értékes férfi is áldozatul essen a háborúnak. Azonban hamarosan rájön, hogy a szerelem, akárcsak a végzet, elkerülhetetlen... J. R. Ward neve fogalom a vámpírtörténetek rajongóinak körében. Akit egyszer rabul ejtett káprázatos, rémséges, baljós és szenvedélyes világa, az odaadó híve marad."

John és Xhex könyve.
Minden történetben egy-egy harcos kap főszerepet. Ez a poszt, most John-nak jutott. Akik olvasták a korábbi részeket, azok tudják, hogy John árva ként az emberek világában nőtt fel, nem tudott semmit a származásáról, de egy nap a saját faja rátalál. Befogadják, kap egy családot egy harcos és fele  személyében. Apára és anyára talál, aztán ismét elveszíti őket. (ez mind korábbi részekben) 
Darius-szal az első részben találkozunk először. Egy igazi testvér, akinek a testvériség többet köszönhet, mint gondolná. Halála az első eldőlt dominó, ami elindítja az események láncolatát. Már megtanultam Ward világában mindennek megvan a maga oka, és a halál nem feltétlenül jelent véget is.  Darius, új lehetőséget és feladatot kap a vámpírok istenétől.  (ez is mind korábbi info) 
Ezek után azt kell mondanom, hogy ez a történet nem csak John-ról szól. Ez a könyv John és Darius könyve. Mert hogyan lehetne szétválasztani két embert, akik egy testben élnek? 
Érdekes, hogy John nincs tisztában az igazsággal, mégis érez valamit. Nem tudja, hogy az apja lelke benne él, mégis gyakran tör rá az érzés, hogy ő ezt már így egyszer átélte, ő ezt valahonnan már tudja, egyszer már megtanulta. Ez ám az igazi "dé zsá vű" :D 
John és Xhex párosával két olyan személy találkozik, akik sokat szenvedtek, sok fájdalom, veszteség érte már őket. Ahhoz, hogy megtartsák egymást, le kell győzniük a legnagyobb ellenséget, saját magukat. 
John karaktere nagy változásokon megy keresztül a 7. és 8. részben. Fiú, ősszertőrt lelkű fiatal harcos, ártatlanságát vesztett, kiábrándult félember, végül igazi férfi. Eddig Zsadis változása tetszett legjobban, de most már John-t is ide sorolhatom. 
John könyvéhez tartozó ajánlás: 
" El sem hiszem, hogy mi ketten ilyen messzire eljutottunk. A könyved azonban nem búcsú, hanem-egy új kezdet. De ehhez te mér hozzá vagy szokva..." Lehet, hogy nincs igazam, de szerintem ez Darusnak szól :) 
Ami nagyon tetszett: John-Darius kapcsolata, Darius-Thor közös története, egy fiú két apa
Kedvenc idézete(i)m:  "Vannak dolgok, amelyek előre meg vannak írva- néha azonban csak többszöri próbálkozás után tudjuk megvalósítani őket."

"...inkább törjön össze a szívem, minthogy sose nyíljon ki." 

Borító: puha fedeles, tetszik ez az ezüst szín. Viszont ennél a sorozatnál jobban tetszenek az eredeti borítók.

Pontozás: 5* 
Kiadó: Ulpius-ház
862 oldal
Eredet cím: Lover Mine
Fordította: Lukács Andrea 
Ára: 4499.-

A sorozat részei: 
1. Éjsötét szerető
2. Síron túli szerető
3. Megsebzett szerető
4. Életre keltett szerető
5. Feloldozott szerető
6. Megváltott szerető
7. Megbosszult szerető
8. Halhatatlan szerető 

4 megjegyzés:

  1. John és Darius "kapcsolata" annyira megható szerintem. Bár, nekem csak a beavatásnál állt össze a kép, de totál megdöbbentem.
    Mázlista. :o) Én még csak a Beavatást fejeztem be.

    VálaszTörlés
  2. Zseniális húzásnak tartom azt, ahogyan "visszahozta" az írónő Darius-t,John jó választás volt. A Beavatás nekem még csak ezután jön

    VálaszTörlés
  3. Imádom. Az összes könyvet olvastam. Neked ki a kedvenced?

    VálaszTörlés
  4. Kedvencem? Lehet itt vegyáltalán egy kedvencet választani? Általában az adott rész főszereplőúje:) Nagyon szeretem Zadis-t, Wrath-t, John-t, Dariust, Butch-ot, Butch és V kapcsolatát, Rehvet.. Nem tudok egyet választani :)

    VálaszTörlés